Kaşarlı Patlıcan Sarma


Malzemeler
 
2 adet patlıcan
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 Yemek kaşığı su
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
dilim kaşar
1 kesme şeker
1 Yemek kaşığı salça
 
 
Yapılışı
 
Patlıcanlar alacalı soyulur, uzunca şeritler halinde kesilir su dolu tuz katılmış bir kapta beklemeye alınır. Soğanlar yemeklik doğranır, bir tavada sırası ile sarımsak, biber, domates eklenerek sote edilir. Su, tuz ve kesme şeker eklenip kaynatılarak sos elde edilir. Patlıcanların suyu sıkılarak kızartılır kağıt havlu üzerine alınıp soğumaya bırakılır, kaşarlar dilimlenip patlıcanların uç kısmına konulup dolma sarar gibi sarılarak cam tepsiye alınır. Üzerine hazırlanan domatesli sos dökülüp servis edilmeden hemen önce fırında kaşar peynir biraz eriyene kadar bekletilip servis yapılır.
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder