MAKLUBE
750 gr kuşbaşı et
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz, kekik, karabiber, kimyon
Kuşbaşı etleri kızgın tavada yağ ile birkaç dk kavurun. Etler sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayıp etlere ilave edin. Birkaç dk kavurup haşlanmış bezelyeleri de ilave ederek baharatlarla tatlandırın. Sebzeler piştikten sonra ocaktan alın...
DOMATESLİ PİLAV
3 adet domates
1,5 su bardağı pirinç 1,5 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Pirinci bol suyla yıkayıp, yarım saat tuzlu suda bekletin. Domateslerin 1 tanesini rendeleyin 2 tanesini küçük küçük doğrayın, tencereye tereyağı ekleyin domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Pirincin suyunu süzüp domateslere ekleyin 2-3 dk pişirin. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder