Malzemeler
5 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kutu krema
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı un
Yapılış
- Biberler közlenip tohumları temizlendikten sonra ince kıyılır, tencereye tereyağı alınıp biberler ve küçük doğranmış sarımsak eklenir. 2-3 dk soteledikten sonra biber salçası ve un eklenip karıştırılır, 3 su bardağı kadar sıcak su eklenir. 10 dk kaynatıldıktan sonra blendırdan geçirilir.
- Krema bir kaseye alınıp kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçe ilave edilip ılıklaştırıldıktan sonra yavaşça tencereye ilave edilir.
- Kısık ateşte 10 dk kaynadıktan sonra altı kapatılıp tuzu ilave edilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder