Saçaklı Sandaviçler
Malzemeler
1/2 Su bardağı sıvıyağ
2 Su bardağı ılık süt
1 Çay kaşığı tuz 2 adet küp şeker
2 Çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
İç malzemesi
2 Çorba kaşığı süzme yoğurt
100 gr beyaz peynir
Rendelenmiş kaşar peyniri
Maydanoz
Yapılış
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırın. 10-15 dk bekletin. Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın, ortasına mayalı sütü, tuzu ve sıvıyağı ekleyin. Unla beraber bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat mayalandırın. Hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin.
Yoğurt ve beyaz peyniri iyice karıştırın, Poğaçalar iyice soğuduktan sonra arasını kesin ve hazırladığınız karışımı dışına taşacak kadar sürün. Dış kısmını maydanoza bazılarını ise kaşar peynirine batırıp süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder