Malzemeler
1 bütün tavuk
1 adet havuç
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet dereotu
1 küçük paket dolmalık fıstık
1 küçük paket kuş üzümü
Tuz, karabiber
Yapılış
- Tavuk üzerini geçecek kadar su konulmuş tencerede 20 dk haşlanır.
- Başka bir tencerede sıvıyağ ve tereyağı konulup fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur.
- Yıkanıp süzülmüş pirinç ve kuş üzümü eklenip baharatlar katılır, 2-3 dk kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar tavuk suyu eklenip kısık ateşte pişirilir.
- İnce kıyım dere otu ile harmanlanıp demlendirilir.
- Fırın kabına alınan tavuğun içine pilavın 1/4 ü doldurulur, üzerine tereyağı sürülüp ısıtılmış 200 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar fırınlanır.
- Pişen pilav servis tabağına konulur, fırından çıkan tavuk tam ortaya konularak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder