
Malzemeler
100 gr tereyağı
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
2 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı krema
150 gr bitter çikolata
Yapılış
- Tereyağı eritilir, süt, şeker, kakao eklenip iyice karıştırılır. Bisküviler ufak ufak kırılarak eklenip karıştırılır streç film sarılı kelepçeli kalıba karışım dökülüp iyice bastırılır.
- Buzdolabında 2 saat bekletilip kalıptan ters çevrilip servis tabağına alınır.
- Sos kabına krema alınır ocakta ısıtılır kaynamaya başlamadan altı kapatılıp çikolatalar kırılarak eklenip iyice karıştırılır. 5-6 dk bekletilip pastanın üzerine düzgünce yayılır, toz fıstık ile süslenip 1 saat daha dolapta bekletildikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder