Avcı Böreği


Malzemeler

3 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
120 gr kıyma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı kaynamış sıcak su
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Sos için

1 su bardağı ayran
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

Üzeri için
1 su bardağı galeta unu

Yapılış

  • Tereyağı eritilip küp doğranmış soğanlar sote edilir, Kıyma ilave edilip iyice kavrulur. Ceviz kaynamış suda ıslatılmış bulgur, kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenip 2 dk daha pişirildikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • 1.ci yufka serilir sigara böreği gibi 12 eşit parçaya bölünür, geniş kısmına harçtan bolca konulup geniş olacak şekilde rulo olarak sarılır. Diğer 2 yufka da aynı şekilde bitene kadar sarılır, geniş ve derin bir kapta ayran, kabartma tozu ve sıvıyağ iyice çırpılır.
  • Börekler sosa iyice batırılıp geniş bir tabağa alınıp sosunu çekmesi için 10-15 dk bekletilir.
  • Daha sonra galeta ununa batırılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder