Tavuklu Talaş Böreği

Malzemeler

10 adet milföy hamuru
500 gr tavuk kuşbaşı
1 havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Kırmızı biber, Tuz, karabiber, kimyon, zeytinyağı

Yapılış

  • Soğan küp küp doğranıp sıvıyağda sotelenir.
  • sarımsak doğranır, havuç tavla zarı büyüklüğünde doğranır, pembeleşen soğana eklenir. Tavuk kuşbaşı ilave edilip kavrulur. Baharatlar ilave edilip altı kapatılır, bezelye katılıp harmanlanır.
  • Milföy hamurunun ortasına 2 kaşık harç konulup dört kenarından zarf şeklinde katlanarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serildikten sonra 200 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder