Malzemeler
1 kg patates
1 kg patlıcan
4 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber
10 adet kornişon turşu
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
sosu için;
3 adet limon
Yeterince zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılış
- Patates haşlanıp soyulduktan sonra ezilir.
- Patlıcan ve kırmızı biber közlenip soyulduktan sonra ufak ufak doğranır.
- Yeşillikler, sivri biber ve turşu ince ince doğranır.
- Sos malzemesi bir kasede karıştırılıp yarısı patlıcan ve kırmızı bibere karıştırılır.
- Diğer yarısı da doğranan malzemelerle birlikte patatese eklenip karıştırılır.
- Dibi olmayan kelepçeli bir kalıp servis tabağının ortasına yerleştirilip patatesli karışım bastırılarak yayılır.
- Patatesin üzerine patlıcanlı karışım düzgün bir şekilde yayılır.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra dikkatlice kelepçe çıkartılıp maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder