Ananaslı Süngerkek

Malzemeler

4 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı yoğurt
200 gr tereyağı

Üzeri için:
8 dilim ananas
100 gr frambuaz
file antep fıstığı

Yapılış

Fırın kabını yağlayıp şeker serpin, ananasları dizin, her ananasın ortasına frambuaz koyun.
Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın, yumurtaları teker teker ilave edin. Yoğurdu ilave edip çırpın unu ve kabartma tozunu ekleyin spatula ile karıştırın. Hazırladığınız ananaslı fırın kabına döküp yayın, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 45-50 dk pişirin. İyice soğuduktan sonra ters çevirip file antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder