Malzemeler
200 gr dövülmüş fındık
200 gr dövülmüş ceviz
1 büyük kutu acılı ketçap
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı isot
2 ortaboy soran rendesi
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı 7'li çiğ köfte baharatı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı salça(1,5 kaşık domates 1,5 kaşık biber)
1 kilo esmer ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
Yapılış
İnce bulgur ve sıcak su hariç tüm malzemeler bir kapta iyice karıştırılır. Bulgur sıcak su ile ıslatılır sos malzemesi azar azar eklenerek iyice yoğurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder