Pizza

Malzemeler

Yarım paket instat maya
1/2 çay kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı su
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi
2 adet sivri biber
1/2 kangal sucuk
3-4 adet sosis
2 adet domates
1 orta boy kase yeşil zeytin
1 çay kaşığı salça
1 yemek kaşığı ketçap
200 gr kaşar peynir
Tuz, karabiber, kekik, fesleğen

Yapılış

Maya ılık su ile karıştırılır, un hamur kabına alıp ortası havuz şeklinde açılıp maya, tuz, şeker ile yumuşak bir hamur yapılır. 30 dk dinlendirilir, tepsi katı yağ ile iyice yağlanır ve hamur tepside elle her tarafı aynı incelikte olacak şekilde açılır. Sulandırılmış salça ketçap karıştırılıp baharatlar eklenir. Hamurun üzeri fazla kabarmaması için çatalla yer yer delinir, salçalı sos iyice sürülür. Sırası ile kabuğu soyulmamış ince dilimlenmiş domates, halka doğranmış biber, istenilen büyüklükte doğranmış sucuk ve sosis dizilir. 200 dereceli fırında pişirilir, fırından çıkarılmadan 5 dk önce kaşar peynir eklenir peynir eridiği zaman kesilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder