Hindistan Cevizli Pasta


 
 
Pandispanya
 
1 su bardağı toz şeker
5 yumurta
kabartma tozu
3 yemek kaşığı ılık su
1,5 su bardağı un
 
Kreması
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
1 paket 80 gr çikolata
 
Ahududulu hazır pasta kreması
 
Yapılış
 
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, su, un ve kabartma tozu eklenip iyice çırpıldıktan sonra yağlı kağıt serili büyük kare tepsiye dökülüp 170 derecede pişirilir.
Krema için süt, şeker ve un muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Altı kapatılıp margarin, vanilya ve hindistancevizi eklenir krema ikiye ayrılır yarısına benmari usulü eritilmiş çikolata eklenip çırpılır soğumaya bırakılır.
Fırından çıkan pandispanya iyice soğuduktan sonra uzunlamasına üçe bölünür, servis tabağına pandispanyanın 1.ci katı alınır çikolatalı krema sürülür, diğer kat konulup sade krema sürülür en üst kat konulup pastanın her tarafı ahududulu pasta kreması ile sıvazlanıp istenilirse muz ile süslenir. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder