Kestaneli Lokum

Malzemeler

1/2 kestane şekeri
1 paket kakaolu bisküvi
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
ceviz (ince çekilmiş)
Hindistancevizi
Kako

Yapılış

Mutfak robotunda un haline getirdiğimiz kakolu bisküvilere 6 ya bölünmüş kestane şekeri, tereyağ, ceviziçi, pudra şekeri ve tarçını eklenip yoğurun. Buzdolabında 30 dk dinlendirin, Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra bazılarını kakoya bazılarını hindistancevizine bazılarını ise cevize batırıp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder