Islak Kurabiye


250 gr margarin
2 yumurta
7 tatlı kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
2 kahve fincanı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un

Serbeti için
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker

Yumuşak margarine şeker, yumurta, kakao, sıvıyağ eklenip yoğrulur, un, vanilya ve kabartmatozu eklenir yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizildikten sonra 180 derede üzeri çatlayana kadar pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz süte batırılıp 4-5 sn batırılıp hindistancevizine batırılıp soğuduktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder