Malzemeler
5 yumurta
5 türk kahvesi fincanı şeker
5 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı su
Kreması
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı Hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Yapılış
Yumurta ve şeker çırpılır, su eklenir karıştırıldıktan sonra un eklenip iyice çırpılır. Yağlanmış kalp şeklindeki kalıba dökülen hamur 170 derecede 30 dk kadar pişirilir.
Krema için sırası ile süt, şeker ve un eklenip karıştırarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince altı kapatılıp margarin eklenir, ılındıktan sonra Hindistan cevizi ve vanilya eklenip karıştırılır.
Pandispanya piştikten sonra 2-3 saat dinlendirilip ortadan ikiye kesilir. Alt taban servis tabağına alınır, üzerine krema sürülür diğer pandispanya üzerine yerleştirilir. Arzu edilen renklerde şeker hamuru açılıp pastanın üzeri şekildeki gibi süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder