Kadayıflı Muhallebi


 

Malzemeler
 
200 gr. kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağına ceviz içi

Muhallebi için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
 paket toz krem şanti

Yapılış

Kadayıflarınızı buzlukta dondurduktan sonra poşetinde ufak parçalara kırın, büyük bir tencereye terayağı, toz şekeri ve kadayıfları alarak, kısık ateşte süreki karıştırarak kavurun. 20-25 dk. rengi kızarana kadar kısık ateşte yakmadan kavurun, kavrulmaya başladıkça kadayıflar kendiliğinden ufalanacak, daha sonra cevizleri ekleyerek 5-10 dakika daha kavurun, kenara alın.
Muhallebisi için süt, şeker, un ve vanilyayı tencereye alarak, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ilındıktan sonra toz krem şantiyi ekleyerek mikserle 3-5 dakika çırpın.
Dikdörtgen borcama kavrulmuş kadayıfların yarısını serin, düzleyin. Muhallebinin tamamını kaşık yardımı ile, kadayıfların üzerine yayın, en üste kalan kayıfları da düzgünce yayarak, borcamın üstünü kapayın ve buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder