Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağına ceviz içi
Muhallebi için;
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
paket toz krem şanti
Yapılış
Kadayıflarınızı buzlukta dondurduktan sonra poşetinde ufak parçalara kırın, büyük bir
tencereye terayağı, toz şekeri ve kadayıfları alarak, kısık ateşte süreki
karıştırarak kavurun.
20-25 dk. rengi kızarana kadar kısık ateşte yakmadan kavurun, kavrulmaya
başladıkça kadayıflar kendiliğinden ufalanacak, daha sonra cevizleri ekleyerek
5-10 dakika daha kavurun, kenara alın.
Muhallebisi için süt, şeker, un ve vanilyayı
tencereye alarak, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ilındıktan sonra toz
krem şantiyi ekleyerek mikserle 3-5 dakika çırpın.
Dikdörtgen borcama kavrulmuş
kadayıfların yarısını serin, düzleyin. Muhallebinin tamamını kaşık yardımı ile,
kadayıfların üzerine yayın, en üste kalan kayıfları da düzgünce yayarak,
borcamın üstünü kapayın ve buzdolabına kaldırın. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder