250 gr tereyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı Toz şeker
2 yumurta
5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
2 paket vanilya
İç malzemesi
3 adet elma
1/2 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
Şerbeti
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılış
Şerbet için su ve şekeri 5 dk kaynatın, limon suyunu ekleyip 1 dk daha kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Tereyağını eritip ılıklaştırın, bir kapta yağ, yoğurt, toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Un, kabartmatozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Hamur dinlenirken elmaları soyup rendeleyinve şeker ekleyerek pişirin. Ocaktan alıp soğuduktan sonra tarçın ve fındığı ekleyip karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içini açın iç harçtan ekleyip yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 200 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından sıcak çıkan kurabiyeleri soğuk şerbetin içine arıp 5 dk alt üst ederek şerbeti emmesini sağlayıp hindistan cevizine buladıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder