Kremalı Pasta
Malzemeler
5 Yumurta
5 kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı su
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı margarin
1 paket hindistan cevizi
Çikolata sos
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
(tüm malzemeler sos kabında pişirildikten sonra ılıkken kullanılabilir)
Yapılış
Yumurta ve şeker iyice çırpılır, su, un ve kabartma tozu eklenip iyice çırpıldıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıba dökülür 170 derecede pişirilir.
Krema için süt, şeker ve un muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Altı kapatılıp margarin, vanilya ve hindistancevizi eklenir soğumaya bırakılır. Fırından çıkan pandispanya iyice soğuduktan sonra ikiye bölünür, alt kısmın üzerine pasta kreması sürülür ve üst taban kapatılıp üzerine çikolata sos dökülür. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder