Kremşantili Rulo Poğaça

1 paket toz kremşanti
1 paket Teremyağ
yarım paket yaş maya
2 yumurta
1 su bardağı süt
6 su bardağı un
Kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz


Yapılış
  • Toz kremşanti, 1 yumurtanın tamamı 1 yumurtanın beyazı, süt ve maya karıştırılır.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz eklenip yoğurulup 10 dk dinlendirilir.
  • Hamur 4 eşit parçaya bölünüp yemek tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır, pizza keser gibi 6 ya bölünüp geniş uç kısmına arzu edilen harç (peynir vs) eklenip gevşek sigara böreği gibi sarılıp üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Yağlı kağıt serili tepside 180 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder