6 adet patates
1/2 demet ıspanak
2 diş sarımsak
5 dilim pastırma
2 domates
1 su bardağı kaşar peyniri
2 adet soğan
Sıvıya
Tuz
Karabiber
Sos malzemesi
1 diş sarımsak
1 domates rendesi
kekik
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılış
- Ispanaklar temizlenip ince doğranır ve küp doğranmış soğan ile sotelenir.
- Patatesler haşlanıp tuz eklenir püre haline getirilip borcama yarısı yerleştirilir.
- Üzerine kavrulan ıspanak konulup kalan püre üzerine yayılır, üzerine pastırmalar dizilir.
- Sos tenceresinde sos için gerekli malzemeler pişirilir, pastırmaların üzerine dökülüp kaşar peyniri serpildikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder