Kuruyemişli Keşkül


Malzemeler

9 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
2,5 fincan pirinç unu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
100 gr badem içi, fındık, fıstık

Yapılış

  • Süt kaynatılır, ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta yeterince süt(ayrı olarak kullanılacak) ile açılır.
  • Sonra kaynayan sütün içine yavaş yavaş eklenir.
  • Koyulaşınca şeker ilave edilir.
  • Bademler su ile kaynatılıp kabukları soyulur, fiğer kuruyemişler ile birlikte 2 kaşık şeker eklenerek robotta iri kalacak şekilde kıyılır.
  • hazırlanan kuru yemişin yarısı muhallebiye eklenir, bir taşım daha kaynatılır.
  • Sıcakken kaselere konulup soğuduktan sonra kalan kuruyemiş ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder