Malzemeler
9 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
2,5 fincan pirinç unu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
100 gr badem içi, fındık, fıstık
Yapılış
- Süt kaynatılır, ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta yeterince süt(ayrı olarak kullanılacak) ile açılır.
- Sonra kaynayan sütün içine yavaş yavaş eklenir.
- Koyulaşınca şeker ilave edilir.
- Bademler su ile kaynatılıp kabukları soyulur, fiğer kuruyemişler ile birlikte 2 kaşık şeker eklenerek robotta iri kalacak şekilde kıyılır.
- hazırlanan kuru yemişin yarısı muhallebiye eklenir, bir taşım daha kaynatılır.
- Sıcakken kaselere konulup soğuduktan sonra kalan kuruyemiş ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder