Malzemeler
4 yufka
12 milföy hamuru
4 patates
100 gr sucuk
Maydanoz
Tuz, karabiber
Sos için
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı
- Sos için gerekli malzemeler çırpılır, ilk yufka serilip sos her yerine sürülür.
- Diğer 2 yufkada aynı şekilde Yufka+harç olacak şekilde üst üste hazırlanır.
- Yufkalar büyükçe kare olacak şekilde kesilir, milföyler ise tam ortaları çay bardağı ile bastırılarak delinip içindeki parça çıkartılarak hazırlanır.
- Yufka karelerini içine iç harç konulup kenarlarından büzülerek toplanıp ortası delinmiş milföy üzerinden bilezik gibi geçirilerek şekil verilir.
- Kenarlarına sos sürülüp 180 derecede pişirilir.
Süper gözüküyor.Çok şık bir sunum olmuş.Elinize sağlık.
YanıtlaSil