Patatesli Bilezik Böreği








 
Malzemeler
 
4 yufka
12 milföy hamuru
4 patates
100 gr sucuk
Maydanoz
Tuz, karabiber
 
Sos için
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
 
 
Yapılışı
 
  • Sos için gerekli malzemeler çırpılır, ilk yufka serilip sos her yerine sürülür.
  • Diğer 2 yufkada aynı şekilde Yufka+harç olacak şekilde üst üste hazırlanır.
  • Yufkalar büyükçe kare olacak şekilde kesilir, milföyler ise tam ortaları çay bardağı ile bastırılarak delinip içindeki parça çıkartılarak hazırlanır.
  • Yufka karelerini içine iç harç konulup kenarlarından büzülerek toplanıp ortası delinmiş milföy üzerinden bilezik gibi geçirilerek şekil verilir.
  • Kenarlarına sos sürülüp 180 derecede pişirilir.

1 yorum: