
Malzemeler
5 adet yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1 şişe soda
İç malzemesi
Böreklik peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı
Sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu iyice çırpın, Fırın kabına 1.ci yufkayı serip harçtan sürün, tekrar yufka+harç serdikten sonra iç malzemenin yarısını ekleyin. 3.cü yufkayı serip harç ekleyin tekrar yufka+harç ekledikten sonra kalan iç harcı koyup en son yufkayı serin. Kalan karcı en üste sürdükten sonra istenilen büyüklükte kesin, sodayı her yerine döktükten sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletip çörek otu serin ve 180 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder