Tavuklu Kırma Börek

Malzemeler

3 adet yufka
sıvıyağ
1 bütün tavuk göğüsü
1 çay bardağı ceviz
Tuz, karabiber, kişniş
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı tereyağı
100 gr kaşar peyniri
1 yumurta

Yapılışı

Tavuk göğüsünü haşlayıp soğuttuktan sonra didikleyip bir kaba alın, tuz, karabiber ve kişniş, ve cevizi ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp ilk yufkayı serin ve yağlayın, ikinci yufkayı da serip yağladıktan sonra tavuklu harçtan az bir miktar koyup az kaşar peyniri ekleyin. Son yufkayı serip yağlayın, tavuklu harcın hepsini düzgünce serpin.
Beşamel sos için tereyağını tencereye alın, un ekleyip kavurun sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve yumurtayı ekleyip hızlıca(yumurtayı pişirmeden) çırpın. Böreğin üzerine döküp fırına verin, altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Geri kalan kaşar peynirini serpin ve peynir eriyip kızarana kadar piştikten sonra sıcak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder