10 çorba kaşığı un
150 gr margarin
100 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
yarım paket kabartmatozu
1 paket vanilya
bir fiske tuz
Kreması
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
500 gr süt
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için
Muz
Kivi
Portakal
Yapılış
- Un üzerine pudra şekeri alınır, vanilya ve kabartma tozu eklenip ortası havuz gibi açılır. Yumuşamış margarin ortaya konulur, yumurta kırılır.
- Ortadan başlayarak yoğurulur, kenarından yavaşça un karışımı eklenerek hamur elde edilir.
- Üzerine nemli bir bez serilip 20 dk kadar dinlendirilir, kalıbın büyüklüğüne göre merdane ile açılıp margarin ile yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir kenarından taşan fazla hamur kesilir.
- Çatalla bir kaç yerinden delinir, 170 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra soğutulup dikkatlice kalıptan çıkartılıp servis tabağına alınır.
- Kreması için yumurtalar tencereye kırılıp un ve şeker eklenir, süt azar azar eklenerek karıştırılır.
- Ocağa alınıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilip altı kapatılıp limon kabuğu ve vanilya eklenip soğutulur.
- Tartın üzerine döküldükten sonra istenilen şekilde süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder