Malzemeler
2 paket eti burçak bisküvi
100 gr tereyağı
4 yumurta( akları -sarıları ayrılacak)
1 su bardağı toz şeker
3 Yemek kaşığı un
2 paket labne peyniri
1 paket krema
1 paket vanilya
2 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı
- Bisküviler robotta toz haline gelene kadar çekilir, tereyağı eritilip bisküvilere katılır iyice karıştırılıp kelepçeli kalıba bastırılarak yerleştirilir, buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
- Yumurtaların akları bir fiske tuz ile çırpılır, yumurta sarıları ise şekerle çırpılıp labne peyniri, vanilya, krema ve un katılıp karıştırılır.
- Köpürtülmüş yumurta akları ilave edilip spatula ile alttan alttan karıştırılıp buzdolabında bekletilen bisküvi tabanının üzerine dökülüp 160 derece pişirilir.
- Bir kapta vişne suyu ve nişasta çırpılarak pelte haline getirilip soğutulur.
- Fırından çıkan kek ve sos iyice soğuduktan sonra sos kekin üzerine dökülüp 2-3 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder