1,5 kilo iri doğranmış kuşbaşı dana eti
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Defne yaprağı
Biberiye
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılış
- Soğanlar piyazlık doğranır, et yıkanıp suyu süzülür. Düdüklü tencerede et, soğan ve baharatlar konulup kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıktan sonra 30 dk orta ateşte pişirilip ocaktan alınır.
- Sıvıyağ ve un kavrulduktan sonra süt eklenip muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.
- Altı kapatıldıktan sonra çırpılma esnasında yumurta kırılır, tuz ve karabiber eklenip borcama alınmış etlerin üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi eklenip kızarana kadar fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder