Elbasan Tava

Malzemeler

1,5 kilo iri doğranmış kuşbaşı dana eti
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Defne yaprağı
Biberiye
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılış

  • Soğanlar piyazlık doğranır, et yıkanıp suyu süzülür. Düdüklü tencerede et, soğan ve baharatlar konulup kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra 30 dk orta ateşte pişirilip ocaktan alınır.
  • Sıvıyağ ve un kavrulduktan sonra süt eklenip muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.
  • Altı kapatıldıktan sonra çırpılma esnasında yumurta kırılır, tuz ve karabiber eklenip borcama alınmış etlerin üzerine dökülür. Üzerine kaşar rendesi eklenip kızarana kadar fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder