500 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
4 yumurta(2 yumurta içine 2 yumurta bulamak için)
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Galeta unu
Sıvıyağ
Yapılış
- Kıymanın 3/1 ayrılıp kavrulur, pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Soğan rendelenir, maydanozlar ince kıyılır. Çiğ kıymaya haşlanıp soğumuş pirinç, 2 yumurta, baharatlar, maydanoz, soğan 2 yemek kaşığı galeta unu ve kavrulmuş kıyma eklenip iyice yoğurulur.
- 10 dk dinlendirilip yumurta büyüklüğünde parça koparılır oval şekil verilip yassılaştırıldıktan sonra önce galeta ununa sonra yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder