Profiterol

 
 
Malzemeler
 
Hamuru için
100 gr tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1 çay kaşığı şeker
bir çimdik tuz
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yumurta

Krema malzemeleri
2 su bardağı süt
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin

Çikolata sos
2 su bardağı su
7 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
50 gr kakao

Yapılış

  • Tereyağı, su, şeker ve tuz ocakta kaynatılır. Ayrı kir kapta 5 yemek kaşığı un elenir, kaynayan karışıma un yavaşça eklenir ağır ateşte 5 dk kavrulur. Pişen hamur soğumaya bırakılır.
  • Soğuduktan sonra mikser ile 3 yumurta teker teker kırılarak hamura eklenir. 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edilip hamur sıkma torbasına konulup yağlı kağıt serili tepsiye erik büyüklüğünde hamur sıkılıp dizilir 170 derece hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Krema için gerekli malzemeler katı muhallebi olana kadar pişirilir.
  • Hamurla soğuduktan sonra altları hafif delinip sıkma torbası ile krema doldurulur.
  • Çikolata sos hazırlanıp kaselere konulmuş profiterol üzerine dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder