Malzemeler
Hamuru için
100 gr tereyağı1 su bardağından 1 parmak eksik su
1 çay kaşığı şeker
bir çimdik tuz
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yumurta
Krema malzemeleri
2 su bardağı süt
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
Çikolata sos
2 su bardağı su
7 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
50 gr kakao
Yapılış
- Tereyağı, su, şeker ve tuz ocakta kaynatılır. Ayrı kir kapta 5 yemek kaşığı un elenir, kaynayan karışıma un yavaşça eklenir ağır ateşte 5 dk kavrulur. Pişen hamur soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra mikser ile 3 yumurta teker teker kırılarak hamura eklenir. 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edilip hamur sıkma torbasına konulup yağlı kağıt serili tepsiye erik büyüklüğünde hamur sıkılıp dizilir 170 derece hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Krema için gerekli malzemeler katı muhallebi olana kadar pişirilir.
- Hamurla soğuduktan sonra altları hafif delinip sıkma torbası ile krema doldurulur.
- Çikolata sos hazırlanıp kaselere konulmuş profiterol üzerine dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder