Malzemeler
5 yufka
4 Yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi
5-6 dilim salam
3 çarliston biber
1 orta boy domates
100 gr kaşar peyniri
Yapılışı
- Domatesleri kesip sulu kısmını çıkartın, salam, biber ve domatesi julyen kesin. Kaşar peynirini rendeleyip iyice karıştırın.
- Sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu iyice çırpın, bir yufkayı serip üzerine harçtan sürün, ikinci yufkayı da üzerine sürüp tekrar harç sürün.
- Harç+ yufka olacak şekilde bitene kadar tekrarlayın. Sigara böreği yapar gibi 12 parçaya bölüp genişçe bol olarak sarın, üzerini kesip içini harç ile doldurun.
- Tüm yufkalar bittikten sonra kalan yoğurtlu harcı kenarlarına sürüp çörek otu ve susam ile süsledikten sonra 180 derecede kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder