Malzemeler
750 gr. kuzu kuş başı
1 havuç
2 patates
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılış
- Zeytinyağını kızdırıp apacık soğan ve kuşbaşı etleri 2-3 dakika soteleyin. Salça ve su ekleyip, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın ve etlere ilave edin. Bezelyeyi de ekleyip sebzeler yumuşayınca tuz ,karabiber ve kekik ekleyip 10 dk pişirip ocaktan alın.
- Yağlı kağıttan büyük kare şeklinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp bir kenarından başlayıp büzerek resimdeki gibi katlayın.
- Kağıtların üzerini ıslatıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder