Kağıt Kebabı


Malzemeler
750 gr. kuzu kuş başı
1 havuç
2 patates
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılış

  • Zeytinyağını kızdırıp apacık soğan ve kuşbaşı etleri 2-3 dakika soteleyin. Salça ve su ekleyip, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Patates ve havuçları küp şeklinde doğrayın ve etlere ilave edin. Bezelyeyi de ekleyip sebzeler yumuşayınca tuz ,karabiber ve kekik ekleyip 10 dk pişirip ocaktan alın.
  • Yağlı kağıttan büyük kare şeklinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp bir kenarından başlayıp büzerek resimdeki gibi katlayın.
  • Kağıtların üzerini ıslatıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin.
Not: Bu tariften yaklaşık 7 porsiyon çıkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder