Vişneli Cheesecake


Malzemeler

Taban için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1/2 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un

Peynir dolgusu için;
400 gr labne peyniri
1 kutu krema
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
4 yumurta

Vişne sosu için;
1 su bardağı vişne
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta

Yapılış

  • Taban için gerekli malzemeler iyice yoğurularak yağlanmış çember kalıba iyice yayılır.
  • Cam kapta Yumurtaların beyazları köpürtülür, şeker ve yumurta sarısı ilave edilip çırpılır. Krema ve labne peyniri eklenip çırpmaya devam edilir. Un, vanilya evlenip karıştırıldıktan sonra hamurun üzerine dökülüp 170 derece üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkartıldıktan sonra iyice soğutulur(mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilir).
  • Vişne ve şeker pişirilir, bir kasede nişasta ve su karıştırılıp kaynayan vişneye eklenip sos elde edilir.
  • İyice soğuduktan sonra kekin üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder