İzmir Köfte

                                             
Malzemeler
 
300 gr kıyma
1 kuru soğan
4 dilim bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon
1 yumurta
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
2 orta boy patates
3 çarliston biber
 
 
Yapılış
 
  • Kıyma, ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta ve baharatlar iyice yoğurularak köfte hamuru yapılır. İstenilen büyüklükte silindir şekli verilip 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Patatesler kalınca parmak şeklinde doğranır kızgın yağda hafif kızartılır, aynı yağda biber ve köfteler hafif kızartılır, tencereye ilk önce patatesler üzerine köfte en üstüne de biberler dizilir.
  • 1,5 su bardağı sıcak suda yarım kaşık biber salçası yarım kaşık domates salçası açılıp tencereye dökülür. Kısık ateşte 20 dk pişirilip servis yapılır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder