Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet yumurta akı
1'er tutam maydanoz ve dere otu
Yapılış
- Hamur için gerekli bütün malzemeler iyice yoğurulup 20 dk kadar dinlendirilir. İç malzeme karıştırılıp hazırlanır.
- Hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılıp 7-8 cm kareler kesilir.
- Hamurların ortasına iç malzeme konulup iki köşesinden katlayarak külah şeklinde sarılır.
- Pişerken Açılmaması için kürdan batırılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder