Peynir Külahı



Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet yumurta akı
1'er tutam maydanoz ve dere otu

Yapılış

  • Hamur için gerekli bütün malzemeler iyice yoğurulup 20 dk kadar dinlendirilir. İç malzeme karıştırılıp hazırlanır.
  • Hamur merdane ile yarım santim kalınlığında açılıp 7-8 cm kareler kesilir.
  • Hamurların ortasına iç malzeme konulup iki köşesinden katlayarak külah şeklinde sarılır.
  • Pişerken Açılmaması için kürdan batırılır.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serilir. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder