3 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
2 adet limon suyu
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeterince tuz, karabiber, pul biber, kimyon, zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 demet taze nane
Yapılış
- Mercimek 1 saat soğuk suda bekletilip hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
- Bulgur sıcak su ile 2-3 sefer yıkandıktan sonra suyu süzülüp ağzı kapatılarak şişmesi beklenir.
- Salçalar, evlenip hafif yoğurulduktan sonra ince doğranmış sarımsak, limon suyu, nar ekşisi, baharatlar ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- En son ince doğranmış yeşillikler ve mercimek eklenip ezmeden karıştırılarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder