4,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
250 gr margarin
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
Fındık
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Yapılış
- Şerbet için limon suyu, şeker ve su kıvama gelinceye kadar kaynatılıp soğutulur.
- Hamur malzemesi için gerekli tüm malzemeler yoğurulup 15 dk dinlendirilir.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra margarin ile yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp ortasına bir tane fındık batırılır, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilip şekerpareler şerbete çekince servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder