Şekerpare

Malzemeler
4,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet yumurta
250 gr margarin
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvıyağ

Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
Fındık

Şerbeti için
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Yapılış

  • Şerbet için limon suyu, şeker ve su kıvama gelinceye kadar kaynatılıp soğutulur.
  • Hamur malzemesi için gerekli tüm malzemeler yoğurulup 15 dk dinlendirilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra margarin ile yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp ortasına bir tane fındık batırılır, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilip şekerpareler şerbete çekince servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder