Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
100 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı erişte
2 lt sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz, kuru nane, sıvıyağ
Yapılış
- Mercimekler akşamdan ılık suda ıslatıldıktan sonra ertesi sabah yıkanıp süzülür.
- İnce kıyım soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kıyma ilave edilir, salçalar eklenip kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
- Mercimek ve sıcak su eklenip kaynatılır, mercimekler yarı pişince erişte ve tuz eklenip kaynatılır.
- Tereyağında yakılmış kuru nane ilave edilip bir taşım daha kaynatılarak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder