Malzemeler
1 kg yufka
5 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
100 gr tereyağı
250 gr kıyma
Yeterince tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
susam
Yapılış
- Patlıcanlar birkaç yerinden çatalla delinerek közlenir.
- Kabukları soyulup ufak ufak doğranır.
- ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulup kıyma eklenir.
- Kavrulan kıymaya baharatlar eklenip karıştırılır.
- Her yufka tezgaha yayılıp 4 eşit parçaya kesilir.
- Ilık hale gelen harç uzun kenarına konulup rulo olarak sarılır dolanarak gül böreği haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder