Hünkar Böreği


Malzemeler

1 kg yufka
5 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
100 gr tereyağı
250 gr kıyma
Yeterince tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
susam

Yapılış
  • Patlıcanlar birkaç yerinden çatalla delinerek közlenir.
  • Kabukları soyulup ufak ufak doğranır.
  • ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulup kıyma eklenir.
  • Kavrulan kıymaya baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Her yufka tezgaha yayılıp 4 eşit parçaya kesilir.
  • Ilık hale gelen harç uzun kenarına konulup rulo olarak sarılır dolanarak gül böreği haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder