Malzemeler
100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı zerdeçal veya safran
Yeterince tuz, karabiber
Sade pilav için;
100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı baldo pirinç
Yeterince tuz, karabiber
Yapılış
- Safranlı pilav için; tuzlu ılık suda yarım saat bekletilen pirinç süzülüp, tereyağı ve sıvıyağ karışımında tane tane oluncaya kadar kavrulur.
- Yeterince tuz ve karabiber ilave edilip karıştırıldıktan sonra 2 su bardağı kaynar su ve yarım su bardağı suda eritilmiş safran süzülerek suyu pilava eklenir.
- Kaynayıncaya kadar yüksek sonrasında kısık ateşte pişirilip dinlendirilir.
- Sade pilav safran konulmadan aynı şekilde pişirilir.
- Dinlendirilen pilavlar birbiri ile harmanlanıp servis tabağına alınır.
- İnce kıyılmış dere otu ile süslenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder