Safranlı Pilav

Malzemeler
 
100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı zerdeçal veya safran
Yeterince tuz, karabiber
 
Sade pilav için;
100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı baldo pirinç
Yeterince tuz, karabiber
 
Yapılış
  • Safranlı pilav için; tuzlu ılık suda yarım saat bekletilen pirinç süzülüp, tereyağı ve sıvıyağ karışımında tane tane oluncaya kadar kavrulur.
  • Yeterince tuz ve karabiber ilave edilip karıştırıldıktan sonra 2 su bardağı kaynar su ve yarım su bardağı suda eritilmiş safran süzülerek suyu pilava eklenir.
  • Kaynayıncaya kadar yüksek sonrasında kısık ateşte pişirilip dinlendirilir.
  • Sade pilav safran konulmadan aynı şekilde pişirilir.
  • Dinlendirilen pilavlar birbiri ile harmanlanıp servis tabağına alınır.
  • İnce kıyılmış dere otu ile süslenip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder