Malzemeler
1 kg köftelik kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
Yeterince tuz, karabiber, kekik, kimyon, pul biber
Püre için;
1 kg patates
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yeterince tuz, karabiber
Üzeri için;
1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1/3 çay bardağı sıvıyağ
2/3 su bardağı su
Tuz
Yapılış
- Köfte için; kıymaya rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, ıslatılmış ekmek içi, süt ve baharatlar eklenerek yoğurulur. Buzdolabında 1 saat bekletilir.
- Patateslerin kabukları soyulup, iri parçalar halinde bölündükten sonra yeterince su ilave edilmiş tencerede haşlanıp suyu süzülür. Yeterince tuz, karabiber, süt ve kaşar peyniri eklenip ezilerek püre yapılır.
- Kıyma hafif yağlanmış tepsiye 1 parmak kalınlığında yayılarak 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Köfte yarı pişince fırından alınıp üzerine püre yayılır, kaşar peyniri serpilir.
- Tekrar fırına verilip üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Sos malzemesi karıştırılıp fırından çıkan köftenin üzerine yayılarak kesilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder