Malzemeler
1/2 kg mantar
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber
1 su bardağı un
125 gr margarin
2 su bardağı süt
Üzeri için;
Sıvıyağ
Pul biber
Yapılış
- Soğan rendelenip sıvıyağda pembeleşinceye kadar sotelenir.
- İnce kıyım mantar ilave edilerek 4-5 dk daha kavrulup ocaktan alınır.
- Başka bir tencerede margarin eritlip un ilave edildikten sonra kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, üzerine yeterince sıcak su ilave edilerek açılır.
- Mantar, süt ve baharatlar ilave edilerek kıvamı gelinceye kadar kaynatılır.
- Ocaktan indirildikten sonra sıvıyağda kayılmış pul biber gezdirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder