Sütlü Mantar Çorbası


Malzemeler

1/2 kg mantar
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yeterince tuz, karabiber
1 su bardağı un
125 gr margarin
2 su bardağı süt

Üzeri için;
Sıvıyağ
Pul biber


Yapılış
  • Soğan rendelenip sıvıyağda pembeleşinceye kadar sotelenir.
  • İnce kıyım mantar ilave edilerek 4-5 dk daha kavrulup ocaktan alınır.
  • Başka bir tencerede margarin eritlip un ilave edildikten sonra kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, üzerine yeterince sıcak su ilave edilerek açılır.
  • Mantar, süt ve baharatlar ilave edilerek kıvamı gelinceye kadar kaynatılır.
  • Ocaktan indirildikten sonra sıvıyağda kayılmış pul biber gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder