Malzemeler
2 adet tavuk kaçla
1 adet kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılış
- Tavuklar iyice yıkanıp tuz ve 4'e bölünmüş soğan ile düdüklü tencerede haşlanır.
- Sıvıyağ bir kaseye alınıp baharatlar eklenir.
- Tavuklar haşlandıktan sonra fırın tepsisine derili kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilip sos sun yarısı tavuklara eşit sürülür.
- 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Etler ters yüz edilip kalan sos sürülüp tekrar fırınlanır.
- İyice kızaran etler fırından çıkartılıp ortasındaki kemik çıkartılıp iri didiklenerek iç pilav ile servis yapılır.
İç Pilav
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 küçük paket çam fıstığı
1 küçük paket kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kesme şeker
Yeterince tuz
1/2 demet dereotu
100 gr tereyağı
Yapılış
- Pirinçler ayıklanıp ılık suda yarım saat bekletir.
- Tencereye tereyağı alınıp fıstıklar kavrulur. Üzerine ince kıyım soğan eklenip kavurmaya devam edilir.
- Yıkanıp süzülen pirinçler eklenir, pirinçler tane tane olunca salça katılıp 1-2 sefer karıştırıldıktan sonra suda bekletilip süzülmüş kuş üzümü ve baharatlar eklenir.
- 4 su bardağı kadar sıcak tavuk suyu konulup kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
- Suyunu tamamen çekince ocaktan alınıp ince kıyım dere otu serpilir 10-15 dk demlendirildikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder