İç Pilav eşliğinde Tavuk Tandır



Malzemeler

2 adet tavuk kaçla
1 adet kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber, pulbiber, kekik
1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılış

  • Tavuklar iyice yıkanıp tuz ve 4'e bölünmüş soğan ile düdüklü tencerede haşlanır.
  • Sıvıyağ bir kaseye alınıp baharatlar eklenir.
  • Tavuklar haşlandıktan sonra fırın tepsisine derili kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilip sos sun yarısı tavuklara eşit sürülür.
  • 200 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Etler ters yüz edilip kalan sos sürülüp tekrar fırınlanır.
  • İyice kızaran etler fırından çıkartılıp ortasındaki kemik çıkartılıp iri didiklenerek iç pilav ile servis yapılır.

İç Pilav

Malzemeler

3 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 küçük paket çam fıstığı
1 küçük paket kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kesme şeker
Yeterince tuz
1/2 demet dereotu
100 gr tereyağı

Yapılış

  • Pirinçler ayıklanıp ılık suda yarım saat bekletir.
  • Tencereye tereyağı alınıp fıstıklar kavrulur. Üzerine ince kıyım soğan eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Yıkanıp süzülen pirinçler eklenir, pirinçler tane tane olunca salça katılıp 1-2 sefer karıştırıldıktan sonra suda bekletilip süzülmüş kuş üzümü ve baharatlar eklenir.
  • 4 su bardağı kadar sıcak tavuk suyu konulup kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
  • Suyunu tamamen çekince ocaktan alınıp ince kıyım dere otu serpilir 10-15 dk demlendirildikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder