Malzemeler
30-35 yaprak ıspanak
1 tane orta boy havuç
1 tane orta boy soğan
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1/2 limonun suyu
1 yemek kaşığı un
zeytinyağı
Yeterince sıcak su
Yapılış
- Ispanakların üzerine kaynar su dökülerek ve 3-4 dakika bekletilir, suyunu süzülüp doğranır.
- Tencereye alınan sıvıyağda yemeklik doğranan soğan, rendelenmiş havuç kavurulur.
- Sıcak su eklenip kaynatılır.
- Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyu iyice çırpılır, kaynayan çorbanın suyundan biraz alıp karışıma eklenir ve çorbaya katılır.
- Kaynayınca ıspanak eklenir, kısık ateşte 5-6 dakika pişirip ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder