Meksika Steak



Malzemeler

6 dilim antrikot
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
250 gr mantar
4 dilim dana jambon
3 adet sivri biber
2 adet domates
50 gr margarin
yeterince tuz, karabiber, pul biber
Zeytinyağı
150 gr kaşar peyniri

Yapılış

  • 1 soğan rendelenip suyu sıkılarak tuz, karabiber ve zeytinyağı karıştırılır.
  • etler bu terbiyeye bulanıp üst üste dizilerek 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Diğer soğan ve sarımsak piyazlık doğranıp margarinde pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • İnce kıyım biber ve mantar soğana ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  • Jülyen doğranmış jambon, kabuğu soyulup küp doğranmış domates ve baharatlar mantara eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • etler ızgara veya tavada pişirilip fırın kabına dizilir.
  • üzerine hazırlanan içten yeterince konulup üzerine kaşar dilimleri yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarıncaya kadar pişirilip pul biber serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder