Kaymaklı Poğaça


 
 
Malzemeler
 
250 gr kaymak
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta
125 gr margarin
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un
 
İçi için;
 
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
 
Üzeri için;
 
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağı
Çörek otu, susam
 
 
Yapılış
 
  • Mayanın üzerine ılık su eklenerek maya eritilir.
  • Üzerine şeker, yumuşamış margarin, sıvıyağı ve kaymak eklenip karıştırılır.
  • Tuz ve yeterince un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurulur.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopartılıp elle açılarak içerisine peynir rendesi konulur ve kenarlarından büzülerek yuvarlanır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serilerek 180 dereceli fırında pişirilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder