Malzemeler
250 gr kaymak
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta
125 gr margarin
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Alabildiğince un
İçi için;
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağı
Çörek otu, susam
Yapılış
- Mayanın üzerine ılık su eklenerek maya eritilir.
- Üzerine şeker, yumuşamış margarin, sıvıyağı ve kaymak eklenip karıştırılır.
- Tuz ve yeterince un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça kopartılıp elle açılarak içerisine peynir rendesi konulur ve kenarlarından büzülerek yuvarlanır.
- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam serilerek 180 dereceli fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder