Mantarlı Pilav


Malzemeler

3 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıvıyağı
400 gr mantar
1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1,5 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tarçın
1,5 çay kaşığı yeni bahar
1,5 çay kaşığı karabiber
Tuz
1/2 demet dereotu
1 limon (yarısı mantar yarısı pirinç için)

Yapılış

  • Mantarlar limonlu suda haşlanıp küçük küçük doğranır.
  • Pirinçler tuzlu ve limonlu ılık suda yarım saat bekletilip süzülür.
  • Fıstıklar sıvıyağda pembeleşene dek kavrulup pirinç ve mantar eklenir.
  • Pirinç tane tane olunca sıcak tavuk suyu, üzüm ve tuzu eklenip kısık ateşte pişirilir.
  • Altı kapatıldıktan sonra baharatlar ve ince kıyılmış dereotu eklenir.
  • 15 dk demlendirildikten sonra harmanlanarak servis yapılır.

1 yorum: