Patatesli İçliköfte


Malzemeler

içi için;
1/2 kg kıyma
1/2 paket margarin
1/2 kg soğan
200 gr ceviz içi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeterince tuz

Dışı için;
3 su bardağı ince bulgur
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı un
yeterince tuz, karabiber, pul biber

Kızartmak için;
Sıvıyağ



Yapılış

  • İçi için; ince kıyım soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur, kıyma eklenip iyice kavrulduktan sonra baharatlar ve iri kıyım ceviz ilave edilerek soğumaya bırakılır.
  • Bulgur, kaynar su ile yıkandıktan sonra ağzı kapalı olarak şişmeye bırakılır. Soğan rendelenip, patatesler ezilip bulgura eklenir. Baharatlar, yumurta, galeta unu ve un eklenip iyice yoğurulur.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp içi parka yardımı ile oyulup soğuyan içten doldurularak ağzı avuç içinde şekillendirilerek kapatılır.
  • Derin bir tencerede bol kızgın yağda bal rengi olana kadar kızartılıp sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder