2 su bardağı ince bulgur
4 orta boy patates
1 bardak sıcak su
1 su bardağı ince doğranmış ceviz içi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pul biber
1 adet limon suyu
4 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam nar ekşisi
1 adet marul veya kıvırcık
Yapılış
- İlk olarak patates soyulup az su ile haşlanır.
- Patates kendi suyu ile ezilip üzerine bulgur eklenip karıştırılır.
- İnce kıyım soğan ve sarımsak eklenerek yoğurulur.
- 2 yemek kaşığı pul biber 1 su bardağı suda 1/2 saat bekletilip suyuyla köfteye eklenir.
- Diğer malzemeler eklenerek iyice yoğurulup sıkımlanarak marul yaprakları konulmuş servis tabağına dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder