Malzemeler
6 adet ince düzgün kabak
6 adet ince havuç
6 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı su 172 demet dereotu
Yapılış
- Havuç ve kabaklar temizlendikten sonra, kabaklar ortadan ikiye kesilip içleri havuç genişliğinde oyulur.
- Havuçlar kabakların içine yerleştirilip kabaklar 1 er parmak genişliğinde halka halka doğranır.
- Dibi düz bir tencereye dizilip üzerine piyazlık doğranmış soğan ve sarımsaklar yerleştirilir.
- Domates yarım ay şeklinde doğranıp soğanların üzerine dizilir.
- Üzerine tuz, şeker, su ve zeytinyağı gezdirilip kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra şekilleri bozulmadan servis tabağına alınıp dere otu ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder