Zeytinyağlı Kabak Halkaları

 

 
 



Malzemeler

6 adet ince düzgün kabak
6 adet ince havuç
6 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı su 172 demet dereotu

Yapılış

  • Havuç ve kabaklar temizlendikten sonra, kabaklar ortadan ikiye kesilip içleri havuç genişliğinde oyulur.
  • Havuçlar kabakların içine yerleştirilip kabaklar 1 er parmak genişliğinde halka halka doğranır.
  • Dibi düz bir tencereye dizilip üzerine piyazlık doğranmış soğan ve sarımsaklar yerleştirilir.
  • Domates yarım ay şeklinde doğranıp soğanların üzerine dizilir.
  • Üzerine tuz, şeker, su ve zeytinyağı gezdirilip kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra şekilleri bozulmadan servis tabağına alınıp dere otu ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder